Ιστορικό

Η περιοχή της Τραπεζούντας του Πόντου και, πιο συγκεκριμένα, η Ματσούκα της επαρχίας της Τραπεζούντας, αποτελούσε ήδη από τον 7ο π.Χ. αιώνα την κύρια πηγή προμήθειας ξυλείας για την Ελλάδα, με το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής να εξάγεται στην Αθήνα.

Οι ρίζες της εταιρίας “Υιοί Ν. Μισαηλίδη Α.Ε.” ξεκινούν κι αυτές από την ίδια περιοχή, όπου ο προ-προπάππος των σημερινών μετόχων ξεκίνησε την εμπορία στρογγυλής ξυλείας το 1830, την οποία εξήγαγε στους εκλεκτούς πελάτες του στην Ελλάδα.

Η δραστηριότητα που ξεκίνησε από ένα άτομο, συνεχίστηκε και από τους απογόνους του στην ίδια περιοχή και αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς μέχρι και τη Μικρασιατική Καταστροφή, μετά την οποία μεταφέρθηκε αρχικά στον Πειραιά και στη συνέχεια στην Πτολεμαΐδα, όπου δημιουργήθηκε ένα μικρό πριστήριο με ένα μονοπρίονο καταρράκτη, για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη το 1982 με την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρίας και τη δημιουργία των σύγχρονων εγκαταστάσεων στην περιοχή της Σίνδου, όπου βρίσκονται ακόμα και σήμερα η έδρα και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Στα χρόνια που πέρασαν από το 1982 και μετά, η εταιρία αναπτύχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς και έφτασε να συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιριών εισαγωγής και εμπορίας πριστής και βιομηχανικής ξυλείας στην Ελλάδα.

Σήμερα, τα τρισέγγονα του ιδρυτή της εταιρίας, συνεχίζουν πιστά την παράδοση και συνεργάζονται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής πριστής και βιομηχανικής ξυλείας στην Ευρώπη, εισάγοντας ποιοτική ξυλεία από τη Σουηδία, την Εσθονία, την Τσεχία, τη Ρωσία, την Αυστρία και πολλά άλλα κράτη, διευρύνοντας συνεχώς την ποικιλία των προϊόντων. Πλοηγηθείτε λοιπόν με την ησυχία σας στις ιστοσελίδες μας και βρείτε τα προϊόντα που μπορούμε να σας προσφέρουμε για τις δικές σας ανάγκες.

Αν θέλετε ξύλο...

επικοινωνήστε μαζί μας τώρα!

 2310 722480